Projectbeschrijving

Het plaatselijk verhogen of herstellen van de structuurkwaliteit is essentieel om de milieukwaliteitsdoelstellingen zoals bepaald in het decreet integraal waterbeleid en de Europese Kaderrichtlijn Water te behalen. Daarop ontstond het idee om samen met alle landbouwers, natuurliefhebbers, waterbeheerders en bewoners te zoeken naar nieuwe acties die de biodiversiteit in en rond de Dommel bevorderen. Het innovatieve van dit project is het feit dat we vanaf nul beginnen, waarbij we niet uitgaan van uitgewerkte plannen, maar van de input van het publiek. De doelstelling is om via verschillende sessies naar oplossingen te zoeken die voor iedereen aanvaardbaar zijn en bovendien resulteren in concrete acties.



2 mei 2011

Derde stakeholdersvergadering 'Onze Dommel'

Op 6 april vond de 3de en laatste stakeholdersvergadering van ‘Onze Dommel’ plaats. De hoofddoelstelling van deze derde bijeenkomst was de evaluatie van het actieplan dat door de tech­nische commissie en watering werd samengesteld met de output van de eerste twee bijeenkomsten. Slechts twee deelnemers heb­ben zich voor deze avond moeten excuseren.
Na een korte samenvatting van de vorige twee bijeenkomsten werd uitgelegd wat met de voorstellen van de tweede bijeen­komst is gebeurd. De voorstellen waar onder de deelnemers geen consensus over bereikt was, zijn niet meegenomen. De andere voorstellen heeft de technische commissie goed bekeken. Daar is een actieplan uit voortgekomen. Dit actieplan werd tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd en besproken.
Daarna kon iedereen waar nodig aanvullingen geven worden op de bestaande voorstellen. Op het actieplan, dat groot op tafel lag, mocht iedereen eerst blauwe stickertjes plakken bij de voorstel­len die men positief vond. Daarna had iedereen drie gele sticker­tjes om te plakken bij de voorstellen waar men nog een opmer­king of suggestie over wou maken. Vervolgens werden alle op­merkingen in groep overlopen.
Het actieplan, inclusief opmerkingen, gaat nu naar de stuurgroep. De watering zal aan de slag gaan met de ontwerpen en aanvraag van vergunningen. Voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoe­ring van de maatregelen, zullen alle betrokkenen worden geïnfor­meerd. Na uitvoering van de werken zal er nog een slotwandeling voor het grote publiek georganiseerd worden.
Tot slot mag iedereen nog één zin zeggen als afsluiting.
Een typerende slotzin:
“Verbazend over hoeveel we het met zijn allen eens zijn!”.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten